Samvær om Smoothies

af jul, 2018

Rigshospitalet – Frirum i Psykiatrien

Søren Magnussen:

Og solen haglede på vores hud!
Og bordet var fyldt af Kaos!
Lige midt i patienternes have i psykiatrien, som vi kunne dufte – altså haven!
Af bestik og ananas og poser med bær og blenderen og strømkabler og mælk og yogurt og alle os og alle dem, der kom forbi og smagte og min iPad og kopper og kaffe og is der var ved at smelte og saftevand, der var smeltet!
Og is var godt i varmen!
Og det var det totale, hyggelige farve- og frydefulde kaos!
Og patienterne lavede smoothies på skift og jeg gik sammen med en patient, som havde opfundet en ny smoothie hen til en ny patient, fra det andet psykiatriske sengeafsnit, fordi hun gerne ville være sød ved hende den anden, men at det bare var godt at have mig med, når hun gerne ville være sød ved den anden!
Og jeg elsker, når nogen er søde ved hinanden!
Og den hamrende dygtige sygeplejerske studerende tog et sygeplejerske blik hen over blender bordet og foreslog forsigtigt og sygeplejerske fornuftigt, at jeg jo kunne købe en køletaske?
Og en dejlig patient, der engang har været lidt hippie, kikkede sødt på hende, altså den dygtige studerende, og sagde, at hun skulle slappe lidt af og være mere i flowet!
Det grinede jeg meget højt af – indvendigt!
Ok, måske køber jeg en køletaske!
Og så noget smoothie koster noget at lave, men vi har jo fået penge af den lille forening “Håb i Psykiatrien”!
Og hvorfor fremhæver jeg så tit denne forening?
Fordi den er så lidt bureaukratisk, man søger op til 5000kr til aktiviteter med patienterne på de psykiatriske afdelinger og får hurtigt svar!
Søg før din fætter!