Planter og en god snak

af jul, 2018

Psykiatrien i Risskov – Oaser i Psykiatrien

Johanne: Og jeg kunne slet ikke få armene ned.
For jeg ankom til afdelingen med bilen fyldt op af baljer, smukke planter og jord, generøst sponsoreret af Håb i Psykiatrien. Der er altid glæde når jeg kommer og alle beundrede de nye flotte blomster og der blev slæbt og drukket saft i varmen udenfor.
Hun sad der igen. På terrassen. Og ville bare så gerne ikke være der. Så vi to plantede lidt og drak kaffe og holdt pauser, næsten for os selv. Og så talte vi om kærlighed. Om sorg. Og om sygdom. Hun er dejlig kvinde, det vidste jeg, men nu er jeg helt sikker. Og jeg har lyst til at favne hende mod alt hvad der er omkring hende lige nu. For når hun taler, husker jeg det alt for godt. Desperationen over at være låst inde. Den ulidelige ventetid på en lægesamtale. De voldsomme livshistorier. Den overbevisende følelse af, at intet nogensinde bliver bedre. Trætheden efter at have kæmpet i år. Skrigene. Den høje latter fra gangen og fremmedes usammenhængende tale. Smerten over de andre patienters lidelse. Madkøen. De lange varme sommernætter, med vinduet der kun kan åbnes på klem. Og jeg tænker endnu engang, at dette sted har brug for alle de blomster, alt det håb og alt det kærlighed vi kan mobilisere. Taknemmeligheden over de små haver er så stor. Det betyder ualmindeligt meget for patienterne. Tak fordi I følger med og støtter op! Vi er sammen om at gøre en stor forskel. ❤️ Johanne