Grand Opening MotionsCafé

En synergi af glæde, motion og fællesskab

Tirsdag d. 17. september 2019 var en skelsættende dag for Håb i Psykiatrien

Mange måneders forarbejde kulminerede i den forløsende åbning af vores eget tilbud til psykiatribrugere.

Det var første dag i en MotionsCafé for personer med tilknytning til Distriktspsykiatrien Frederiksberg og Vanløse. En MotionsCafé, som vi som forening kommer til at drifte og udvikle sammen med deltagerne. Vi har fået midler til et 2 årigt projekt, hvor formålet er at få skabt et sundhedstilbud, som personer med svære psykiske lidelser finder attraktivt, og som kan danne grundlag for nødvendige livsstilsændringer og medvirke til at etablere sunde sociale fællesskaber, som i et videre perspektiv fører til forbedret sundhedsadfærd og øget livskvalitet. Vi vil forsøge at skabe en synergi mellem fællesskab, motion og glæde, så det giver mening at møde op – hver gang.

På billedet kan I se vores ”grand opening”, hvor vi efter en gang ingefærshots og nødder, i flot stil klippede det røde bånd over.  Derefter lavede vi alle catwalk henover den røde løber ind til den første time med gymnastik, groovedance, eller gåtur, efter eget valg. Efter motionen havde vi ”3. halvleg”, hvor vi samledes og nød en sund frokost og hyggesnak om dit og dat.

Vi havde 14 deltagere den første dag, som alle bedømte attraktiviteten til over middel og ord som: ”luksus”, ”fantastisk tilbud”, ”overvældende oplevelse”, ”så dejligt” fyldte rummet.

Der var flere, som ikke havde brugt deres krop i årevis, ikke danset i årevis og som gen-oplevede følelser, som lå gemt langt bort.

Vi kører projektet som et innovationsprojekt, med design SPRINT både før start og igen hver 3. måned – og med brugerne omkring bordet, selvfølgelig.

Vi ønsker at opnå attraktivitet, højt fremmøde, en oplevelse af lækkerhed – det skal bare være FEDT at være med.

En kæmpe stor og ydmyg tak til Novo Nordisk Fonden for bevillingen.

Spørgsmål til projektet kan rettes til anja.holm@haabipsykiatrien.dk eller info@haabipsykiatrien.dk.