MotionsCafé for mennesker med svær psykisk lidelse

En synergi af glæde, motion og fællesskab

MotionsCaféen er for brugere af distriktspsykiatrien i Nimbusparken. Hvis du har et ambulant forløb der, så kan du til enhver tid besøge og anvende Caféen. Til dig har vi lagt forskellige information via knappen til højre. Hvis i tvivl eller nysgerrig på noget som helst, så kan du altid kontakte projektleder Marlene Schjøtz på Mobil 26785458 eller Marlene.schjoetz@haabipsykiatrien.dk.
Nedenfor har vi beskrevet mere detaljeret omkring projektet og omkring de ting, vi sammen med deltagerne har lært, opnået, afprøvet og oplevet indtil nu.

Aftengåtur på Amager Strandpark

DER ER HÅB FOR OG I PSYKIATRIEN

MIN VENINDE (tv) OG JEG (th) PÅ UDFLUGTEN TIL AMAGER STRAND OM AFTENEN DEN 8 JULI 2020

Det var en fantastisk solskinsaften

Stemningen var glad og varm

Vi gik i et rask og et roligt gå hold

Ved promenaden langt ude

mødtes vi og spiste sandwich

Vi kunne vælge mellem

laks og kylling og hummus

Det var meget lækre sandwich

Vi fik lidt sødt til dessert og

 kaffe og te

Nogen af os

gik ned til vandet og

mærkede på det 

 Betragtede det

Det var så klart og fint

Vi lyttede til skvulpe lyden og

 fik små flotte glatte sten med hjem

Jeg mødte en anden bruger dagen efter

Vi talte om turen

Talte om vores motionscafe

Og de små glatte sten

Som Cathrine nøje havde udvalgt til os

TAK FRA EN HYPPIG BRUGER AF MOTIONSCAFEEN

 

MotionsCafe Amager Strandpark Håb i Psykiatrien
MotionsCafe Amager Strandpark Håb i Psykiatrien
MotionsCafe Amager Strandpark Håb i Psykiatrien
MotionsCafe Amager Strandpark Håb i Psykiatrien

COVID-19 håndtering

Under corona lock-down har vi gjort vores yderste for at bibeholde kontakten med MotionsCafé deltagerne og gøre vores til at fællesskabsfølelsen kunne bevares.

Vi har bevaret kontakt via mail, telefon og sms til den enkelte – og gruppe sms til alle vi havde telefonnumre på. Det har været så hyggeligt at have den løbende kontakt og kunne følge med i om der var nogle behov vi kunne hjælpe med at opfylde.

Nogen havde brug for en snak, andre for en jævnlig mail eller sms – andre for tips til øvelser at lave hjemme osv osv.

Vi tilbød online MotionsCafé over Zoom to gange ugentligt – og endeligt besøgte vi alle, der sagde ja – med en buket afsprittede blomster.

Det var mange store øjeblikke under lock-down.

Da det var muligt opstartede vi udendørs MotionsCafé og var heldige både med vejr, stor deltagelse og godt humør!

Alt sport og samvær er blevet foretaget med den foreskrevne afstand og alt udstyr er blevet grundigt vasket mellem hver anvendelse.

Det har været udfordrende, skørt og skægt og vi har været sammen om at grine og forundres over denne mærkelige tid.

 

MotionsCafé corona
MotionsCafé corona
MotionsCafé corona
MotionsCafé corona

Opstarten

Tirsdag d. 17. september 2019 var en skelsættende dag for Håb i Psykiatrien. Mange måneders forarbejde kulminerede i den forløsende åbning af vores eget tilbud til psykiatribrugere; MotionsCaféen for personer med tilknytning til Distriktspsykiatrien på Frederiksberg og i Vanløse.

En MotionsCafé, som vi kommer til at drive og udvikle tæt sammen med deltagerne. Vi har fået midler til et 2 årigt projekt, hvor formålet er at få skabt et sundhedstilbud, som personer med svære psykiske lidelser finder attraktivt, og som kan danne grundlag for nødvendige livsstilsændringer samt medvirke til at etablere sunde sociale fællesskaber, som kan føre til forbedret sundhedsadfærd og øget livskvalitet. Vi vil forsøge at skabe en synergi mellem fællesskab, motion og glæde, så det giver mening at møde op – hver gang.

På billedet kan I se vores ”grand opening”, hvor vi efter en gang ingefærshots og nødder, i flot stil klippede det røde bånd over. Derefter lavede vi alle catwalk på den røde løber ind til den første time med gymnastik, groove dance, eller gåtur, – efter eget valg. Efter motionen havde vi ”3. halvleg”, hvor vi samledes og nød en sund frokost og hyggesnak. Der var flere, som ikke havde brugt deres krop i årevis, ikke danset i årevis, og som genoplevede følelser, som lå gemt langt bort.

Første dags 14 fremmødte deltagere bedømte attraktiviteten til over middel og ord som: ”luksus”, ”fantastisk tilbud”, ”overvældende oplevelse”, ”så dejligt” fyldte rummet.

Projektet ledes som et innovationsprojekt, med design SPRINT både før start og igen hver 3. måned – og med brugerne omkring bordet, selvfølgelig.

Vi ønsker at opnå attraktivitet, højt fremmøde, en oplevelse af lækkerhed – det skal bare være FEDT at være med.

En kæmpe stor og ydmyg tak til Novo Nordisk Fonden for bevillingen.

Spørgsmål til projektet kan rettes til info@haabipsykiatrien.dk.