MotionsCafé for mennesker med svær psykisk lidelse

En synergi af glæde, motion og fællesskab

Kære deltagere

Nu starter vi forsigtigt op med udendørstræning. Se vores program for maj til højre.

vi glæder os usigeligt meget til at være samlet igen. I små grupper og med stor afstand – men alligevel!

kh Cathrine, Marlene og Lotte

Savner I også Mette og hendes gode humør? I næste uge laver Mette let stolegymnastik live på facebook, hvor alle kan være med hjemme fra stuen. Der er fokus på fællesskabsstemning, selvom om vi er hver for sig, og på små øvelser til hverdagen. Det er mandag, onsdag og fredag kl. 12.00, det varer 10-20 minutter. Videoerne kan også ses efterfølgende, hvis man ikke lige er klar kl. 12.00.
Det hele foregår på i Frinova’s facebookgruppe. Hvis I er på facebook, kan I kan komme direkte ind til siden her:https://www.facebook.com/Frinova-Videns-Kompetencecenter-158831484726735/
Hvis I ønsker at bliver udfordret mere fysisk, så kan vi anbefale at bruge online træning på www.SATS.dk – der er mange forskellige hold og det er også gratis.

Udmelding 16. marts 2020

Kære deltager i MotionsCaféen
Der er mange skærpede udmeldinger i disse dage fra myndighederne, og vi bliver desværre også nødt til at lukke MotionsCaféen helt ned for en tid. Ingen gåture eller anden fysisk sammenkomst af hensyn til risiko for smitte.
Men, kære alle, det smitter ikke at sende mails, sms og ringe sammen, og vi vil så gerne være i kontakt med jer, så skriv og ring endelig:
Marlene 26 78 54 58
Lotte 60 22 40 61 – info@haabipsykiatrien.dk
Cathrine 28 96 54 58
Vi holder jer løbende opdateret via sms, hjemmeside, Facebook og plakat i Nimbus.
Vi kommer til at savne jer, men tror på, at vi får bugt med corona tidligere, hvis vi alle holder afstand i den kommende tid. Sørg for at følge myndighedernes udmeldinger!
De bedste hilsner
Cathrine, Lotte og Marlene fra MotionsCaféen
 
MotionsCaféen er for brugere af distriktspsykiatrien i Nimbusparken. Hvis du har et ambulant forløb der, så kan du til enhver tid besøge og anvende Caféen. Til dig har vi lagt forskellige information via knappen til højre. Hvis i tvivl eller nysgerrig på noget som helst, så kan du altid kontakte projektleder Marlene Schjøtz på Mobil 26785458 eller Marlene.schjoetz@haabipsykiatrien.dk.
Nedenfor har vi beskrevet mere detaljeret omkring projektet og omkring de ting, vi sammen med deltagerne har lært, opnået, afprøvet og oplevet indtil nu.
Tirsdag d. 17. september 2019 var en skelsættende dag for Håb i Psykiatrien. Mange måneders forarbejde kulminerede i den forløsende åbning af vores eget tilbud til psykiatribrugere; MotionsCaféen for personer med tilknytning til Distriktspsykiatrien på Frederiksberg og i Vanløse.

En MotionsCafé, som vi kommer til at drive og udvikle tæt sammen med deltagerne. Vi har fået midler til et 2 årigt projekt, hvor formålet er at få skabt et sundhedstilbud, som personer med svære psykiske lidelser finder attraktivt, og som kan danne grundlag for nødvendige livsstilsændringer samt medvirke til at etablere sunde sociale fællesskaber, som kan føre til forbedret sundhedsadfærd og øget livskvalitet. Vi vil forsøge at skabe en synergi mellem fællesskab, motion og glæde, så det giver mening at møde op – hver gang.

På billedet kan I se vores ”grand opening”, hvor vi efter en gang ingefærshots og nødder, i flot stil klippede det røde bånd over. Derefter lavede vi alle catwalk på den røde løber ind til den første time med gymnastik, groove dance, eller gåtur, – efter eget valg. Efter motionen havde vi ”3. halvleg”, hvor vi samledes og nød en sund frokost og hyggesnak. Der var flere, som ikke havde brugt deres krop i årevis, ikke danset i årevis, og som genoplevede følelser, som lå gemt langt bort.

Første dags 14 fremmødte deltagere bedømte attraktiviteten til over middel og ord som: ”luksus”, ”fantastisk tilbud”, ”overvældende oplevelse”, ”så dejligt” fyldte rummet.

Projektet ledes som et innovationsprojekt, med design SPRINT både før start og igen hver 3. måned – og med brugerne omkring bordet, selvfølgelig.

Vi ønsker at opnå attraktivitet, højt fremmøde, en oplevelse af lækkerhed – det skal bare være FEDT at være med.

En kæmpe stor og ydmyg tak til Novo Nordisk Fonden for bevillingen.

Spørgsmål til projektet kan rettes til info@haabipsykiatrien.dk.